Virtual Private Network (VPN)

Lumea IT s-a schimbat foarte mult in ultimele decenii; multe firme trebuie, acum, sa rezolve probleme de logistica si marketing global pentru a gestiona cu succes problemele locale si regionale. Multe companii au acum sedii localizate in toata tara, sau chiar si in intreaga lume. Insa exista un singur lucru de care toate companiile au nevoie : o cale prin care sa poata realiza comunicatii rapide, la indemana, bazate pe o securitate maxima, oriunde ar fi localizate sediile.


Avantajele VPN:

  • Reducerea costurilor

Retelele private virtuale sunt mult mai ieftine decat retelele private proprietare ale companiilor. Se reduc costurile de operare a retelei (linii inchiriate, echipamente, administratori retea).

  • Integrare, simplitate

Se simplifica topologia retelei companiei dumneavoastra. De asemenea, prin aceeasi conexiune se pot integra mai multe aplicatii: transfer de date, Voice over IP, Videoconferinte.

  • Mobilitate

Angajatii mobili precum si partenerii de afaceri (distribuitori sau furnizori) se pot conecta la reteaua companiei intr-un mod sigur, indiferent de locul in care se afla.

  • Securitate

Informatiile care circula prin VPN sunt protejate prin diferite tehnologii de securitate (criptare, autentificare, IPSec). Nu trebuie sa va temeti ca datele traficate prin VPN pot fi compromise.

  • Scalabilitate

Afacerea companiei creste, deci apare o nevoie permanenta de angajati mobili si conexiuni securizate cu partenerii strategici si distribuitorii.

  • Oportunitati, comert electronic

Veti putea implementa noi modele de business (business-to-business, business-to-consumer, electronic commerce) care pot aduce venituri suplimentare pentru companie.

 

Folosind VPN, se poate crea o conexiune sigura intre retelele unor sedii diferite ale unei organizatii, si de asemenea utilizatorii mobili pot accesa informatiile din reteaua companiei intr-un mod sigur. Va putem pune la dispozitie intreaga gama de VPN-uri, incepand cu partea de proiectare , implementare efectiva a proiectului si pana la partea de post-service.

Comentarii